Onze nieuws en info blog
Het laatste nieuws en informatie over Padel.

Een echte Padelbaan met live demo's en clinics op de Recreatie Vakbeurs te Hardenberg & Gorinchem.

Padel Totaal heeft samen met Tennis Totaal als stand een mini Padelbaan op de Recreatie Vakbeurs.

Deze snelst groeiende sport in Nederland biedt nieuwe kansen voor de recreatie sector.

Tennis Totaal heeft de afgelopen 40 jaar meer dan 2000 tennisbanen aangelegd bij vele gerenommeerde vakantieparken, echter de laatste jaren zien we de tennissport teruglopen en zien we meer padellers de padelsport beoefenen. Ook zijn er al vele banen omgebouwd naar multicourts voor met name de jeugd.

bouw padelbaan recreatie vakbeurs 2016De bouw van de Padelbaan op de beurs

De nieuwe sport Padel (in Spanje al de grootste sport na voetbal) is uitermate geschikt voor de recreatie tak. Met name omdat het spel snel te begrijpen en te leren is en doordat het een tactische sport is in een mix van kwaliteit en leeftijd te beoefenen.

Met een kleine investering krijgt u een baan vol beleving, waarbij uw huidige tennisbaan fantastisch voldoet als fundatie voor de padelbouw.

Het team van Padel Totaal staat u graag ter zijde met advies op de beurs en wat voor u de mogelijkheden zijn.

Ervaar ook Padel door bij ons op de stand zelf een balletje te slaan.

Bezoek ons op de beurs in:
Hardenberg op 8 t/m 10 november 2016
Gorinchem op 14 t/m 16 november 2016

In Spanje is padelsport inmiddels de tweede beoefende sport na voetbal. In Nederland is deze laagdrempelige sport, met volop recreatieve kansen, volop in opkomst. In 2015 waren er 33 banen. Dit jaar is er sprake van een ruime verdubbeling. De sport vertoont kenmerken van zowel tennis als squash.

padelsport groeit spectaculair in nederland recreatief totaal nr4 2016

Lees hier het artikel (pdf)
Lees hier het hele artikel in Recreatief Totaal

 

Trots dat we het toekomstbestendig tenniscomplex in Asten mogen realiseren. Wij bouwen het van A tot Z en volledig zoals ze in Spanje worden aangelegd.
Dus geen Lavaopbouw maar een KroPor® Court met #Padelkunstgras.
Deze opbouw kent vele voordelen.
klik hier voor Tennis Totaal bij Tennisvereniging 't Root

 

Het is een van de snelst groeiende sporten in Europa, in Spanje is het zelfs de tweede sport, achter voetbal. Sterren als Lionel Messi en Christiano Ronaldo beoefenen het in hun vrije tijd en toch heb je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord: Padel.

In Nederland wordt de sport, die misschien het best te beschrijven is als een kruising tussen squash en tennis, nog maar op kleine schaal beoefend. Het Europees Kampioenschap voor landenteams, dat in Rijswijk wordt gehouden, moet daar verandering in gaan brengen. Hoogste tijd dus voor een nadere kennismaking met de sport van de toekomst.

Bron: Hart van Nederland